15
Фев`19

60 години ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров”

   

60-годишен юбилей отбеляза ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров”-Бургас      Гости на събитието бяха заместник - кметът по образование и култура на Община Бургас – г-жа Йорданка Ананиева, г-жа Ивелина Василева - Народен представител от 44-то Народно събрание, г-жа Севдалина Турманова - Заместник областен управител, инж. Виолета Илиева - Началник на Регионалното управление на образованието, г-н Ерик Перотел – културно аташе към Френския институт - Варна, много директори на професионални и езикови гимназии и основни училища от града.

      Получиха се много поздравителни адреси – от министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, от кмета на Бургас г-н Димитър Николов, от обласния управител г-н Вълчо Чолаков, от директора на БНР Бургас г-н Кирил Костадинов, от г-жа Виолета Секиранова – главен редактор на общинско радио „Гласът на Бургас“, от кметовете на общините Айтос, Поморие и Средец, от почти всички директори на професионални гимназии в Бургас, от бизнес партньори и приятели на училището – г-жа Марина Бошнакова – собственик на Мастерхаус, г-н Иван Иванов – председател на БРТК, и още много други.      Директорът на гимназията Силвия Пехливанова произнесе тържествено слово, в което се казва: „Нашата гимназия няма възраст. Тя винаги е някъде на 15 или 18години, връстник на всяко дете прекрачило прага. Там между първия и последния училищен звънец одухотворена от младежкия ентусиазъм, дръзки мечти и безкраен стремеж към знание! Днес Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ е знак за високо ниво на професионалното образование и образователна институция с добра материална база създаваща професионалисти. През десетилетията името на нашето училище, на нашия град, е споменавано хиляди пъти, записано до успехите на децата ни, участвали в национални и световни състезания и конкурси, на млади хора, майстори в своя занаят!
      Инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието връчи на г-жа Пехливанова почетен вимпел и грамота по случай 60-годишнината на училището и за постигнати високи резултати в образователно - възпитателния процес. Директорът изрази своята благодарност и към тези, които обичат и подкрепят усилията Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ да образова и възпитава своите възпитаници като достойни български граждани и подчерта, че отличието е знак за труда на целия педагогически колектив на гимназията.

За контакт с нас

Бургас 8000, бул.„Стефан Стамболов” №53
тел: +359 56 545903
E-mail: toh_bs@abv.bg

В мрежата