16
Фев`18

Паронен празник на ПГТ

Бургас
   

               Ден на отворените врати

      В На 16.02.2018г. ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" отбелязва своя патронен празник. Той ще премине под надслов "Ден на отворените врати". Подготвени са много изненади, интересни факти, забавни игри!
    Заповядайте, очаква Ви много добро настроение!


01
Ное`17

Ден на народните будители

Бургас
   

               Национална седмица на четенето

      Във връзка с Деня на народните будители за 1 ноември в ПГТ „Проф д-р Асен Златаров“ – Бургас бе реализирано мероприятие на принципа „Връстници обучават връстници“. Виолета Георгиева и Жаклин Иванова от XI д клас подготвиха и представиха презентация за празника пред ученици от 8 и 9 клас. Инициативата има за цел формиране на национално и гражданско самосъзнание и идентичност на учениците.


23
Окт`17

Национална седмица на четенето

Бургас
   

               Национална седмица на четенето

      На 23.10.2017 г. в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – се откри „Национална седмица на четенето“ с обособен в училището кът „къщичка на книгата“. Седмицата бе открита от председателя на Ученическия съвет – Ива Петкова, която призова учениците за обич към българския език и четенето. В къщичката на книгите, учениците могат да оставят своя прочетена и да вземат друга книга, която да прочетат.
Седмицата ще премине със следните мероприятия:.
на 24.10.2017 г. – „маратон на четенето“; на 25.10.2017 г. от 13.10 часа „в света на книгите“ – рецитал; на 26.10.2017 г. „викторини“ и на 27.10.2017 г. – закриване на Националната седмица на четенето.


12
Окт`17

Френският шеф готвач Ален Тет в ПГТ

Бургас
   

               Френският шеф готвач Ален Тет в ПГТ

      Ален Тет е учител по готварство в професионална гимназия по хотелиерство Жорж Фреш в Монпелие. Училището приема всяка година по 900 ученицив профилите хтелиерство, сладкарство, производство на хляб и хлебни изделия, туризъм и готварство. Разполага с оборудвани 9 кухни, 4 ресторанта, специализирани зали по сладкарство и хлебопроизводство, както и с 12 хотелски стаи.
      Господин Тет преподава готварство от 2005г.,след като вече е бил шеф-готвач в ресторанта "Льо тру норман" в Сент Аман Лезо и след участието му в създаването на хотел-ресторант "Кло дьо Сериняк" в Кос и Диеж.


16
Сеп`17

Кампания “Да изчистим България заедно“

Бургас
   

               “Да изчистим България заедно“

        Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" гр.Бургас беше част от кампанията “Да изчистим България заедно“ Общо 21 доброволци- учители и ученици, с отлично настроение и ентусиазъм почистиха двора и прилежащите тротоари, за да докажат, че чистотата е грижа на всеки!


23
Юни`17

Призови места за учениците на ПГТ в конкурса „Аз готвя най-добре“

София
   

               Конкурс „Аз готвя най-добре“

       На 23 юни в Министерството на образованието и науката бяха връчени наградите на учениците, заели призовите места в конкурса „Аз готвя най-добре“, организиран от ДОМИНО на Швейцарската образователна група. Почетното второ място зае Костадин Джардов от Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“Бургас, а наградата за него- пътуване до Швейцария, където ще е гост на Ден на отворените врати на Швейцарската образователна група. На трето място в конкурса „Аз готвя най-добре“ се класира отново наша възпитаничка- Халиме Кралъ, която получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия швейцарски майстор-готвач Антон Мозиман. След церемонията, под вещото ръководство на шеф Хюг Бутен, учениците приготвиха вкусни курабийки се превърнаха в шеф-готвачи в HRC Culinary Academy в София. Честито на победителите и напред към следващото предизвикателство!


03
Юни`17
Бургаски ученици преписаха „История славянобългарска“
Бургас
   


Бургаски ученици преписаха „История славянобългарска“

       Ученици от професионалната гимназия по туризъм в Бургас решиха да продължат делото на Паисий Хилендарски като преписаха неговата „История славянобългарска“. Деветокласниците се върнаха няколко столетия назад, когато Паисий поставя началото на възродителния процес у нас.
       „Тази тяхна инициатива е нещо уникално за днешния 21 век. Знам с какво се занимават тийнейджърите и писането не им е сред любимите занимания. За това наистина се гордея с това, което нашите ученици направиха“, каза Петя Кудева, която е преподавател по история в ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“- Бургас.
       В едно от междучасията след часа по история, деветокласниците решили, че и те могат да съхранят нашата история, като препишат делото на Паисий. Направили списък с желаещите съученици и само за месец преписали цялото произведение.
       Това не е първият препис, който учениците от тази гимназия правят. Още през 2005 година техни връстници дават началото. Преписът ще бъде изложен в гимназията, като доказателство, че все още има родолюбиви ученици.
        Учениците от ІХ а клас преписали „История славянобългарска“ получиха своите грамоти за родолюбивото дело. Гости на събитието бяха г-жа Харизанова, представител на РУО Бургас, г-жа Иванка Делева и г-жа Яна Иванова, представители на РИМ Бургас. Десислава Лилова –началник отдел „Държавен архив“ Бургас , Анастасия Димитрова и Стоянка Деянкова представители също на „Държавен архив“ Бургас.
       Гостите поздравиха учениците за родолюбивото дело и им пожелаха много успехи, както и да обичат и съхраняват българската памет.
        Г-жа Павлина Градишка, Директор на ПГТ приветства възпитаниците на гимназията от ІХ а клас, получи преписа на „Историята“ от Биляна Тончева и раздаде грамоти на участниците в това значимо за училището дело - повод за гордост и пример за подражание.

20
Май`17
ХIII Нощ на музеите в Бургас
Бургас
    
                Европейска нощ на музеите

        На 20 май 2017 г., събота, от 18:00 ч. Регионален исторически музей-Бургас се включи за XIII поредна година в Европейската нощ на музеите. Открита бе изложбата „Епохата на цар Фердинанд“ – Представено бе в цялостен вид управлението на Фердинанд като княз и цар на България, неговата политическа, научна и културна дейност като владетел на българиет в края на 19 и нач. на 20 в. Публиката има възможност да чуе открити беседи за различните изложби от млади доброволци. 9 десетокласника от клуб „Величието на България“ на ПГТ „Проф. Асен Златаров“, посрещнаха и информираха многобройните гости на Историческия музея с интересни истории за предметите.
        Благодарим за достойното представяне пред бургаската културна общественост!


1 2 3

За контакт с нас

Бургас 8000, бул.„Стефан Стамболов” №53
тел: +359 56 545903
E-mail: toh_bs@abv.bg