19
Май`18

SAP Labs Bulgaria

София
   

               SAP Labs Bulgaria

      Трето място за B.S.T. Robotics от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров"гр.Бургас в Робо играта на регионалното състезание по роботика, организирано от SAP
      Честита да ни е наградата! Здраве и много бъдещи успехи на г-жа Евтимова, г-жа Панкова и амбициозните им последователи!


19
Май`18

ПГТ и „Европейска нощ на музеите” 2018 г.

Бургас
   

               Европейска нощ на музеите

      Професионална гимназия по туризъм се включи за втори път в Европейската нощ на музеите, която се провежда от 2004 година в нашия град. Учениците от клуб „Величието на България“, по проект „Твоят час“ финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове участваха с ентусиазъм отново и показаха много добри познания. Тази година тяхното представяне беше в Историческия , Природонаучния и Етнографския музей.
      В историческия музей, участваха за втора поредна година, като учениците запознаваха гостите с интересни факти от историята на града, даваха информация за политическата и военната история на града от Античността до Съвремието. Интересна атракция беше скафандърът на втория български космонавт Александър Александров, изложбата за българските светци, която представя 65 българи, канонизирани от Българската, Вселенската, Сръбската, Румънската и Руската патриаршии. Иконите и ценните предмети от съкровищницата на музея датирани от ХІХ век също предизвикаха интерес, това стана факт и благодарение и на беседите на учениците. Изключително впечатляващо беше представянето на учениците от клуба и на „Стената на буквите“.
      В Природонаучния музей те даваха информация за предстоящо лятно училище и за колекцията от минерали.
      В Етнографския музей участието на клуба бе в гостуващата изложбата „Светлописците на Шумен“, посветена на фотографията и нейните първи крачки в България. Учениците успяха да потопят гостите в традиционния бит и обичаи на българите, представяйки традиционни носии и обичаи.
      След приключване на изявата участниците от клуба получиха грамоти и награда от РИМ – Бургас -безплатно посещение на „Авиомузей Бургас“, който се намира на територията на летище Бургас.
      Гимназията изказва благодарност за достойното им представяне!1 2 3

За контакт с нас

Бургас 8000, бул.„Стефан Стамболов” №53
тел: +359 56 545903
E-mail: toh_bs@abv.bg