Осем награди за Гимназията по Туризъм Бургас от Трети национален конкурс за рисунка и литературна творба посветен на Никулден

Ученици от ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ с ръководител г-жа Еожени Иванова завоюваха множество награди от Трети национален конкурс за рисунка и литературна творба посветен на Никулден, организиран от Община Бургас и Народно читалище „Фар-1946“ град Бургас. Почетно жури в лицето на изтъкнати художници и литератори оцениха талантите и наградиха осем от нашите възпитаници.

Престижно I- во място и награда за рисунка  бе присъдена на Антоанета Червенкова от 8 д клас за съответната възрастова група;

II- ро място за рисунка имат Виктория Парашкевова от 8 а, както и Георги Мишленков  от 8 б клас;

III – то място за рисунка : Иванина Митева от 8 г, както и Никол Колева от 8 ж клас.

В категория 10 клас, III – то място за рисунка са наградени Мариана Бахчеванова от 10 в клас, както и Деря Якуб от 10 ж – също III –то място.

В категория проза Иванеса Недева от 8 д клас е отличена с поощрителна награда.

За празника Никулден във фоайето на гимназията бе показана и Изложба, посветена на Св. Николай – Чудотворец. В нея участваха 10 творби, сред които и наградените от конкурса. Младите художници с техния ръководител г-жа Иванова споделиха представата си за Св. Николай – Чудотворец- покровител на моряците и рибарите. Талантите изразиха себе си, своя младежки порив и любовта си към морето, вълните и любимия си град.