Достойно представяне на ПГТ в отбелязване на 110 години от Балканската война

Учениците от неформален клуб по Гражданско образование в гимназията с ръководител старши учител Ива Миткова, взеха участие в отбелязване на 110 години от Балканската война. Събитието се състоя във ВК Бургас /ДНА/ от 16:30 часа на 27.02.2023г. Освен домакините от СВВБ, в организацията на годишнината се включиха Община Бургас, която бе представена от г-жа Саватева, РУО Бургас, представено от началника на институцията г-жа Петя Петрова и старши експерт по ОНГОР, г-жа Веселка Тодорова, както и Регионален Държавен Архив – Бургас със своя директор, г-жа Георгиева. Инициативата събра във фоайето на ДНА проектите на 17 училища от област Бургас, който бяха представени от своите създатели. Учениците отговаряха на въпроси и обясняваха работата си пред членовете на инициативния комитет и институциите.

Участниците получиха заслужени награди от организаторите – грамоти, поздравителни адреси за директорите и книги по темата. Имаше и допълнителни награди, които отличиха една част от проектите. Такава получиха и ученици от клуба по Гражданско образование. Проектът им бе отличен за изобилието от различни по вид документи, които са използвани при неговата реализация, както и за информация от РДА – Бургас по темата. Началника на РУО – Бургас, г-жа Петя Петрова, оцени труда на учениците и пожела направеното от тях, да бъде предоставено на всички училища в област Бургас, за да го използват при представянето на темата за Балканската война 1912-1913 година.
Организаторите и участниците поднесоха венци и цветя в памет на всички знайни и незнайни герои, отдали живота си за българската свобода.