Гимназията, която сбъдва мечти празнува

Професионална гимназия по туризъм “Проф.д-р Асен Златаров” отбеляза по своеобразен начин патронния си празник. Учениците, под ръководството на своите учители, демонстрираха завидна подготовка и професионализъм както при приготвянето на вкусни храни и напитки, така и при поднасяне им. Младите майстори сладкари успяха да изумят за пореден път всички с невероятните си творения.
Участниците, организирани от своите учители по общообразователна подготовка, показаха познанията си чрез различни тематични изяви и бяха оценени от професионално жури.
Спортистите впечатлиха публиката със състезателен дух, борбеност и ентусиазъм.
Знанията, придобити по чужди езици в ПГТ, бяха изключително полезни на подрастващите в ресторантьорската и туристическата дейност.
Историята и българският език също заемат своето емблематично място.
Тържественото мероприятие бе удостоено с присъствие на високопоставени гости, родители, партньори, бяха получени и поздравителни адреси.
Един от запомнящите се моменти беше отправеното приветствие на директора на ПГТ.
Инж. Въргова пожела: “Усърдност и амбиция в овладяването на знанията. Не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободният и непостижим. Той чертае нова траектория, създава нови хоризонти и сътворява красота!”