ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас отбеляза по своеобразен начин предстоящия официален празник 01 ноември – Ден на народните будители.

По предложение на  Ученически съвет при ПГТ се организира мероприятие от спортен характер в двора на гимназията за отбелязване деня на духовните водачи. Учители и ученици, заедно, се включиха в спортните игри:  дърпане  на въже,  волейбол, дартс, бадминтон, шахмат, скачане на ластик и народна топка. Очакванията за широки усмивки, позитивно настроение, забавление и удовлетвореност бяха напълно оправдани. Учителите насърчиха гимназистите  към оптимално оползотворяване на свободното време без технологии. Различните спортни възможности, подобриха значението, отдавано на физическата активност за добро здраве, радост, самоизразяване и увереност. Учениците имаха възможността да изградят отношения на сътрудничество и екипност със своите учители в различна от учебната среда.

Всички участници се включиха с ентусиазъм в реализиране на мероприятието, като можеха да направят своя избор от широката палитра на  видовете спортни игри. Учениците видяха своите учители в една различна, цветна и емоционална светлина и  се забавляваха заедно с тях в духа на спорта. Отбелязването на празника завърши с българската символика на правото хоро.